Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Finnish klezmer!Concerts

 

12.2.- 17.2. Tour in Finland -Suomen kansanmusiikkiliiton kiertue

12.2. Helsinki, Korjaamo
13.2. Seinäjoki, Alma
14.2. Tampere, Telakka
15.2. Kaustinen, Pelimanni
16.2. Viitasaari, Miekkaniemi
17.2. Pertunmaa

19.3.Kangasala, Kangasala -house

 

2020

6.3.-15.3. TBA tour in Germany

15.5.- 24.5. TBA tour in GermanyContact!

sampo(at)sampolassila.net

+358456778767

Soitettuaan vuosia perinteistä klezmermusiikkia, Itä-Euroopan juutalaisten kansanmusiikkia, Lassila alkoi pohtia, millaista voisi olla suomalainen klezmer? Juutalaisten mukana laajasti eri maailmankolkkiin levinnyt klezmer on saanut eri puolilla maailmaa voimakkaasti piirteitä paikallisista musiikkikulttuureista, esim. Balkanilla, Espanjassa, U.S.A:ssa –  jopa Intiassa. Mutta suomalaista klezmeriä ei yksinkertaisesti ollut. Lassila päätti korjata tilanteen ja ryhtyi työstämään ajatusta suomalaisesta klezmeristä, suomiklezmeristä.
Työ alkoi jo Doina Klezmer yhtyeen parissa, mutta vasta perustettuaan Narinkka –yhtyeen 2010 oma ”suomiklezmer” -tyyli alkoi vakiintua ja vapautua. Sampo Lassila Narinkka –yhtyeen kokoonpano asettui parin vuoden etsimisen jälkeen trioksi, jossa kontrabasson lisäksi instrumentteina ovat alttoviulu ja harmonikka. 

Sampo Lassila Narinkka Quartet 2020, 
Photo by Sini LiimatainenSampo Lassila Narinkka Quartet 2020, Photo by Sini Liimatainen

NARINKKA -yhtyeen musiikki on Sampo Lassilan säveltämää uutta, suomalaista, omaperäisesti  kansanmusiikin ja jazzin rajamailla liikkuvaa kaupunkien folkmusiikkia – suomalaista maailmanmusiikkia, jossa melodiatarinat ja rajoista piittaamaton soittimellisuus ovat polttopisteessä, klezmerin perinteitä kuitenkin kunnioittaen ja niistä ammentaen. Melodiat ovat kantava voima Narinkan musiikissa – ne kuljettavat musiikin tummanpuhuvia tarinoita, joihin muusikkojen persoonat ja improvisaatio lisäävät keitoksen suolan. Hieman retronäkökulmasta katsottu nykypäivä, suomalainen metsien mystiikka ja rento tuulipukutyyli lyövät kättä Eurooppalaisen tummasti soivan ja mausteisen musiikkikulttuurin kanssa.
 
Kesällä 2020 alkaa Narinkka -tarinassa uusi vaihe, kun yhtye alkaa toimimaan kahden (!) kokoonpanon kanssa, jotka luotaavat samaa musiikillista pohjaa eri näkökulmista.
 
Narinkka trio:na jatkaa suomalaisen klezmerin syväluotausta voimakkaammmin perinteisempään klezmeriin tukeutuen ja kansanmusiikin sävyjä erityisesti korostaen. 
 

Sampo Lassila Narinkka QuartetSampo Lassila Narinkka Quartet

 
 
 
 
Uusi Narinkka -kvartetti luo uutta suuntaa puhallinsoittaja Tane Kanniston kera. Kvartetin ilmaisussa Narinkan materiaali etsiytyy kohti jazzin ilmaisua, etsien uusia sointeja, vapautta ja klezmerin mystiikkaa. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sampo Lassila NarinkkaSampo Lassila Narinkka
 
 
 
 
NARINKKA trio
Sampo Lassila, kontrabasso, sävellykset
Aleksi Trygg, viola pomposa  
Markku Lepistö, harmonikka 2020-
(Janne Tuomi, lyömäsoittimet, vakituinen vierailija)
 
NARINKKA kvartetti
Sampo Lassila, kontrabasso
Tane Kannisto, t.sax, alto clar, cl
Markku Lepistö, harmonikka
Janne Tuomi, rummmut, lyömäsoittimet
 
 
 
Konserttitiedustelut, buukkaukset, yhteydenotot
Sampo Lassila 
email: sampo at sampolassila.net
puh.: +35845 6778767
Konserttien ohella Narinkka tekee myös tilauskeikkoja esim. häissä.

 

Narinkan perusti Sampo Lassila vuonna 2010. Yhtye kehittyi nykyiseen kokoonpanoonsa kesällä 2012. Esikoisalbumi, ”Suomiklezmer” ponkaisi suoraan World Music Charts Europen listalla neljänneksi ja pysyi Top20 -listalla 3 kuukautta. Samaten albumi nousi KMUV:n World Music Charts:ssa USA:ssa kolmanneksi huhti-toukokuussa 2013. Levy oli myös ehdolla Deutsche Schallplattenkritik:n 2/2013 parhaaksi worldmusiikkilevyksi. Toinen albumi  ”In Strange Lands” 2016 nousi kolmelle eri kansainväliselle listalle Top 25 :een ja oli 2016 Emma -palkintoehdokas. Molemmat albumit ovat vakuuttaneet kriitikot ja saaneet ylistäviä kritiikkejä kotimaassa ja ulkomailla.
Yhtye on esiintynyt tiiviisti Suomessa mm. Helsingin Juhlaviikoilla Huvila -teltan konserttisarjassa sekä useilla festivaaleilla ja konserttisarjoissa. Ulkomailla yhtye on esiintynyt Saksassa (11 konsertin kiertue 2015) sekä Islannissa ja Ruotsissa. Kesällä 2015 Sampo Lassila toteutti yhtyeen ympärillä toimivan festivaalin Suomiklezmeriä Sysmässä 17. -19.7.2015, jossa yhtye esiintyi 11 kertaa kyläkonserteissa  ja eri solistien kanssa. Vuoden 2016 alussa yhtye pääsi saksalaisen Tomato Productionin artistirosteriin. Yhtye on lisäksi tehnyt kiertueita Suomessa, oman musiikin kahteen 1900 -luvun alun mykkäelokuvaan, yhteistyötä tanssijoiden, mm. Saku ja Laura Koistinen, kanssa ja tehnyt yhteistyötä säveltäjä Riikka Talvitien kanssa radio-oopperan merkeissä.