Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Finnish klezmer!Concerts

2019 

12.2.- 17.2. 2019 Tour in Finland 

12.2. Helsinki, Korjaamo
13.2. Seinäjoki, Alma
14.2. Tampere, Telakka
15.2. Kaustinen, Pelimanni
16.2. Viitasaari, Miekkaniemi
17.2. Pertunmaa

19.3.Kangasala, Kangasala -house

 

2020

24.-25.2. Ylläs Jazz, Lappland

 4.3. Rytmihäiriöklubi,Helsinki

TBA tour I in Germany

6.3. Stuttgart
7.3. Ravensburg
8.3. Westfalen- Lippe
9.3. open!
10.3. tba Bavaria
11.3. tba Bavaria
12.3. tba Bavaria
13.3. tba Nordhein-Westfalen
14.3. tba (Hamburg)TBA tour II in Germany
15.5. Gernheim
16.5. 15 pm Greifswald
          20 pm Loitz

17.5. Lybeck
18.5. Rendsburg
19.5. Wilhelmshaven
20.5. Bremen
21.5. Neuss
22.5. Vöhl
23.5. WiesbadenContact!

sampo(at)narinkka.com

+358456778767

Soitettuaan vuosia perinteistä klezmermusiikkia, Itä-Euroopan juutalaisten kansanmusiikkia, Lassila alkoi pohtia, millaista voisi olla suomalainen klezmer? Juutalaisten mukana laajasti eri maailmankolkkiin levinnyt klezmer on saanut eri puolilla maailmaa voimakkaasti piirteitä paikallisista musiikkikulttuureista, esim. Balkanilla, Espanjassa, U.S.A:ssa –  jopa Intiassa. Mutta suomalaista klezmeriä ei yksinkertaisesti ollut. Lassila päätti korjata tilanteen ja ryhtyi työstämään ajatusta suomalaisesta klezmeristä, suomiklezmeristä.
Työ alkoi jo Doina Klezmer yhtyeen parissa, mutta vasta perustettuaan Narinkka –yhtyeen 2010 oma ”suomiklezmer” -tyyli alkoi vakiintua ja vapautua. Sampo Lassila Narinkka –yhtyeen kokoonpano asettui parin vuoden etsimisen jälkeen trioksi, jossa kontrabasson lisäksi instrumentteina ovat alttoviulu ja harmonikka. 

Sampo Lassila Narinkka with Janne Tuomi 2020, 
Photo by Sini LiimatainenSampo Lassila Narinkka with Janne Tuomi 2020, Photo by Sini Liimatainen

NARINKKA -yhtyeen musiikki on Sampo Lassilan säveltämää uutta, suomalaista, omaperäisesti  kansanmusiikin ja jazzin rajamailla liikkuvaa kaupunkien folkmusiikkia – suomalaista maailmanmusiikkia, jossa melodiatarinat ja rajoista piittaamaton soittimellisuus ovat polttopisteessä, klezmerin perinteitä kuitenkin kunnioittaen ja niistä ammentaen. Melodiat ovat kantava voima Narinkan musiikissa – ne kuljettavat musiikin tummanpuhuvia tarinoita, joihin muusikkojen persoonat ja improvisaatio lisäävät keitoksen suolan. Hieman retronäkökulmasta katsottu nykypäivä, suomalainen metsien mystiikka ja rento tuulipukutyyli lyövät kättä Eurooppalaisen tummasti soivan ja mausteisen musiikkikulttuurin kanssa.
 
Keväällä/kesällä 2020 alkaa Narinkka -tarinassa uusi eloisa vaihe, kun yhtye alkaa toimimaan kahden (!) kokoonpanon kanssa, jotka luotaavat samaa musiikillista pohjaa eri näkökulmista.
 
Narinkka trio:na jatkaa suomalaisen klezmerin syväluotausta voimakkaammmin perinteisempään klezmeriin tukeutuen ja etnomusiikin sävyjä erityisesti korostaen. 
 

Sampo Lassila Narinkka Quartet 2020Sampo Lassila Narinkka Quartet 2020

 

Uusi Narinkka -kvartetti taas luo uutta suuntaa puhallinsoittaja Tane Kanniston liittyessä mukaan. Kvartetin ilmaisussa Narinkan materiaali etsiytyy kohti jazzin ilmaisua ja etsii uusia tasoja sointiin, vapauteen, energiaan ja klezmerin mystiikkaan. ”Klezmermusiikin ainekset hajotetaan suomalaisen metsän maaperään ja annetaan kasvaa uudeksi suomalaiseksi klezmerjazziksi.”

 

 

 

 

Jouni Kannisto, alto clar, tenor sax, c clar, Eb clar

Janne Tuomi, percussion , drums

Markku Lepistö, harmonikka

Sampo Lassila, kontrabasso ja sävellykset

 

Jouni ’Tane’ Kannisto (  mm. Black Motor  ja legendaarinen Sound & Fury) !puhaltimillaan ja Janne Tuomi (mm. Hot Heros ja Osuma Ensemble) lyömäsoittajana tuovat uudenlaisen soinnin musiikkiin, jossa yhdistyy vapaan jazzin akustinen perinne ja uuden suomalaisen klezmerin ainekset.  Kokoonpanossa haetaan tietoisesti kypsyyttä, sisäistä tulkinnallista voimaa ja musiikillista avoimuutta, joka syntyy pitkien ja monesti kohdanneiden ja risteytyneiden muusikonurien kautta. Lassila ja Kannisto  ovat soittaneet ensi kerran jo koululaisina lähes neljäkymmentä vuotta sitten. Lassila ja Lepistö ovat aloittaneet yhteisen musiikintekemisen jo 1995 Doina Klemzer –yhtyeessä. Janne Tuomen muusikonura on kohdannut Lassilan ja Kanniston kanssa useissa free jazz -kokoonpanoissa jo noin 20 vuoden aikana.  Kokoonpanon yksi kantava ajatus kätkeytyykin muusikoiden pitkiin työuriin ja kokemukseen - ei etsitäkään  muodikasta ja vallitsevaa nuorta säihkettä, vaan kokeneiden muusikoiden kykyä hallita energiaa ja tiivistää ilmaisua.

 
 

Sampo Lassila NarinkkaSampo Lassila Narinkka
 
 
 
 
Sampo Lassila NARINKKA trio
Sampo Lassila, kontrabasso, sävellykset
Aleksi Trygg, viola pomposa  
Markku Lepistö, harmonikka 2020-
(Janne Tuomi, lyömäsoittimet, vakituinen vierailija)
 
Sampo Lassila NARINKKA Quartet
Sampo Lassila, kontrabasso
Tane Kannisto, t.sax, alto clar, cl
Markku Lepistö, harmonikka
Janne Tuomi, rummmut, lyömäsoittimet
 
 
 
Konserttitiedustelut, buukkaukset, yhteydenotot
Sampo Lassila 
email: sampo at sampolassila.net
puh.: +35845 6778767
Konserttien ohella Narinkka tekee myös tilauskeikkoja esim. häissä.

 

Narinkan perusti Sampo Lassila vuonna 2010. Yhtye kehittyi nykyiseen kokoonpanoonsa kesällä 2012. Esikoisalbumi, ”Suomiklezmer” ponkaisi suoraan World Music Charts Europen listalla neljänneksi ja pysyi Top20 -listalla 3 kuukautta. Samaten albumi nousi KMUV:n World Music Charts:ssa USA:ssa kolmanneksi huhti-toukokuussa 2013. Levy oli myös ehdolla Deutsche Schallplattenkritik:n 2/2013 parhaaksi worldmusiikkilevyksi. Toinen albumi  ”In Strange Lands” 2016 nousi kolmelle eri kansainväliselle listalle Top 25 :een ja oli 2016 Emma -palkintoehdokas. Molemmat albumit ovat vakuuttaneet kriitikot ja saaneet ylistäviä kritiikkejä kotimaassa ja ulkomailla.
Yhtye on esiintynyt tiiviisti Suomessa mm. Helsingin Juhlaviikoilla Huvila -teltan konserttisarjassa sekä useilla festivaaleilla ja konserttisarjoissa. Ulkomailla yhtye on esiintynyt Saksassa (11 konsertin kiertue 2015) sekä Islannissa ja Ruotsissa. Kesällä 2015 Sampo Lassila toteutti yhtyeen ympärillä toimivan festivaalin Suomiklezmeriä Sysmässä 17. -19.7.2015, jossa yhtye esiintyi 11 kertaa kyläkonserteissa  ja eri solistien kanssa. Yhtye on lisäksi tehnyt kiertueita Suomessa, oman musiikin kahteen 1900 -luvun alun mykkäelokuvaan, yhteistyötä tanssijoiden, mm. Saku ja Laura Koistinen, kanssa ja tehnyt yhteistyötä säveltäjä Riikka Talvitien kanssa Prix Italia palkitun radio-oopperan merkeissä.